Fred's Blog

Een aanvulling op mijn foto site www.fredvester.nl

 • Home
  Home Hier kunnen alle blogberichten op de hele site gevonden worden.
 • Categorieën
  Categorieën Toont een lijst met categorieën van dit bericht.
 • Archief
  Archief Bevat een lijst met blogberichten die eerder gemaakt zijn.

Fotograferen, hoe kom je tot dit fenomeen

Geplaatst door op in Fotografie Algemeen
 • Fontgrootte: Groter Kleiner
 • Hits: 1355
 • 1 reactie

In mijn jonge jaren werd mijn aandacht getrokken door een beeld dat werd geprojecteerd op een muur van een muurkast waar ik mij soms verstopte. In de deur zat een sleutelgat. Toen mijn moeder mij zocht en ik mijn schuilplaats nog niet prijs wou geven, liep zij aan die deur voorbij, en tot mijn verbazing zag ik haar ondersteboven op de tegenoverliggende muur.

Later had ik wat verschillende dingen in de juiste positie gezet en tekende dit over, op een op de muur geplakt papier. Mijn eerste foto was geboren, via camera obscura. Dit was op een leeftijd dat ik nog op de lagere school zat.

Agfa Click IILater toen ik begon met werken, maar nog één dag in de week naar school moest, werd ik weer geconfronteerd met de fotografie.
Van mijn toen bij elkaar gespaarde loon had ik een 2e hands cameraatje op de kop getikt, een Agfa Click II.
Daar werden heel wat kiekjes mee gemaakt. Het ontwikkelen, afdrukken en vergroten was niet goedkoop in die tijd en je moest wel twee weken op het resultaat wachten. Ik heb mijn vader zo gek gekregen om een Doka voor mij te bouwen. Omdat onze knowhow nog wel te wensen overliet werd alles mat zwart gemaakt, totaal overbodig, maar ja, een Doka was het.

Pentax K2Na een jaartje had ik genoeg gespaard en werd mijn eerste spiegelreflex aangeschaft Asahi Pentax K2 waar ik mij diverse jaren mee geamuseerd heb. Ook had ik mij ingeschreven voor een foto cursus van Famous Artist, een schriftelijke cursus opgezet door diverse Amerikaanse fotograven met huiswerk en een leraar op afstand. Na drie maanden ging de Nederlandse afdeling failliet en daar zat ik met mijn handen in het haar. Toen ben ik mij zelf gaan beleren uit de lesboeken die ik bezat. Later toen ik vader was geworden en mijn vrouw foto's wilde maken, kon zij niet overweg met de Pentax dus werd er een eenvoudig toestel aangeschaft. Dat resulteerde dat de andere camera niet meer werd gebruikt.

In 2009 heb ik mij dan toch maar weer en Spiegelreflex aangeschaft en wel de Sony A330 met Live view en sinds 2012 ben ik in het bezit van een Canon 60D met meerdere lenzen en zie het resultaat op mijn site.

Veel plezier hier op deze Blog

Waardeer dit blogbericht:

Reacties

Laat uw reactie achter

Gast donderdag, 27 februari 2020

Contact info

home-icon

Carrouselweg 88
7335 PP APELDOORN

iPhone-icon

06 - 2455 1097  

 emails-Folder-icon 

fred.vester@kpnmail.nl

facebook

Facebook

twt logo

Twitter

Instagram

 

 

Product foto's voor je site

sized IMG 3020 bewerkt-1

Foto's nodig
voor je website?

Neem gerust
contact met
mij op!

sized Soep met ingredienten bewerkt-2


Deze foto's en meerdere zijn gemaakt in

opdracht van Geurt Janssen Catering

Copyright © 2017

Rodink.com Webdesign

Mijn werk aan de muur


livingroom snelle jongen

 

 

 Mijn werk aan jouw muur

in diverse maten en materialen

als Canvas, Aluminium, Xposer

en vele andere mogelijk heden.